Galvaniz Üretim Süreci

Malzeme Kabulü

Galvanizlenmek üzere firmamıza gelen ürünler galvaniz operasyonlarına uygunluğu kontrol edilir (ürün ebadı, boya, kaynak artıkları vb.).

Uygunsuzluklar firma yetkilisi ile görüşülerek ortak çözüm bulunur (çinko akışını sağlamak için malzemeler üzerinde delik açılması, boyaların temizlenmesi vb.)

Malzemelerin Askılanması

Ürünler için galvanizleme işlemine uygun olacak askılama türü belirlenir.







Yağ Alma

Ürünler alkali banyoya daldırılarak malzeme üzerinde olabilecek yağ veya kimyasal artıklar temizlenir. Banyoda tutma süresi malzeme yüzeyinin temizliğine bağlı olarak değişir.





Asitte Yüzey Temizleme

Ürünler %18′lik konsantrasyona sahip HCL asit banyolarına daldırılarak malzeme üzerindeki pas temizleninceye kadar bekletilir. Ürün yüzeyinde pas olmasa bile yüzeyin galvaniz için aktifleşmesi için asit banyolarında tutulması şarttır.

Durulama

Asit banyosundan çıkan ürünler su banyosuna daldırılarak temizlenir.




Flaks Kaplama

Durulanan ürünler ergimiş çinkonun ürün yüzeyine yapışması için 50-70 C° sıcaklıkta %30 NH4CI-ZN CI2′den oluşan flaks banyosuna daldırılır.


Galvanizleme

Yüzeyi temizlenmiş ve flaks kaplanmış ürünler 445-465 C sıcaklıkta ergimiş çinko banyosuna daldırılarak kaplanır. Galvaniz ocağından çıkarılan deforme olabilecek ürünler havada soğutulur diğer ürünler su banyosunda soğutulur.

Bakım ve Kontrol

Galvaniz kaplanan ürünlerin kaplama kalınlıkları dijital mikrometre ile ölçülür. Kaplama hataları olan ürünler tamir edilir veya yeniden kaplanır. Çinko akıntıları eğe ile temizlenir.

İstifleme ve Sevkiyat

Kontrolü ve bakımı yapılan ürünler yüklemeye uygun olacak şekilde istiflenir ve araçlara yüklenerek firmalara sevk edilir.



Yukarıda istemiş olduğunuz firmamızda uygulanan galvanizleme prosesi yazılıdır. Firmamızda yapılan işlemler yazılı talimatlar çerçevesinde uygulanmaktadır. Talimatlarda belirtilen ölçümler yapılmakta ilgili formlar doldurularak gerekli her türlü kayıt tutulmaktadır.

Kalite Kontrolde Kolaylık

Kaplama kontrolü kaplamanın standartlara (ASTM A123, EN ISO 1461, DIN 50976, TSE 914) uygun yapılıp yapılmadığının kontrolüdür. Testler mikrometre veya tahribatsız muayene ölçüm aletleri ile kolayca yapılıp, standartlara uygunluğu karşılaştırılır.